Wednesday, 15 May 2013

15 May 2013

Wednesday , 6:42 petang , Mini Library :

Assalammualaikum dan salam petang uolls !

Okay , hari ini banyak aku nak cerita , first perabot baru ,  the console table baru jer ''check in'' kat Teratak Seri Bogor Bukit Serindik . Fuh , gempak seyh , baguslah impian untuk rumah baru ala-ala klasiko hampir dicapai . So , itu jer aku nak cerita pasal perabot untuk rumah .

               Okay , aku ada mimpi pasal ular , well , banyak sangat pendapat pasal mimpi ular ni , generally aku tahu kalau mimpi ular ia ada kaitan dengan jodoh . But , in islamic perspective , ia something berkait dengan sihir dan musuh dan kejahatan something like that . Ada lah aku google itu dan ini pasal mimpi ular , siap bagitahu ular warna ini dan itu . Well , tak salah aku mimpi aku ni black and white punya versi , tak ada pulak aku dapat kenal pasti . So , ada kawan aku ni bagi video Ustaz Azhar Idrus , dan tak perlu caya sangat cuma ia adalah petanda .

             Petanda ? What kind of petanda ? Ini boleh dikatakan aku mimpi kali kedua , by the way , in the same house iaitu rumah kawan aku , mimpi pertama aku mimpi banyak sangat ular kat garden rumah dia macam ala-ala ulat beluncas pun ada . Kepala aku agak pening sebab cuaca panas gini . Well , aku anggap itu satu ujian dimana Allah nak aku sedar sesuatu . Ya , i know what it is . Ia tak ada kaitan dengan unsur-unsur kejahatan . Alhamdulillah , Allah sentiasa bagi peringatan kepada aku . Moga aku selalu terbuka hati untuk seperti dahulu .

           Story pasal Azrin , wooo ! Mesti semua macam dah buhsan sangat pasal dia , well aku realized bahawa aku kena tenang dan jangan gopoh-gopoh , so takes time honey untuk kenal dia . SEE ! My mom pun sakit kepala , cuaca panas kan ? Well , what else aku nak cerita ? Itu jer kut . Yeah , i supposed .

Okay , hari ini hari Rabu , supposely aku dah ada kat KL but still kat rumah sebab projek nak decorate rumah , aku rasa macam berbulan-bulan jer , baik aku praktikal kat rumah buat financial perabot yang dibeli ... fuhh ... amcam okay kah ?

wey , aku nakletak gambar , tapi tak boleh , sebab semua gambar ada dalam lappie satu lagi , ini pun aku guna lappie masjid , punya lah desperate kan ?

Jaaa !





9 comments:

Teena Tna said...

Dulu slalu jgk gurau2 ngn mmbe bila la nk dpt mimpi ular, hehe..tp x bole percya 100% sgt..
Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

insanbiasabiasa.blogspot.com

Nazeera Chenongah said...

kan ?? sometimes like nonsense dream jer tapi sometmes tak ... sweet dream .. such nice ...

Qaseh Syasya -____- said...

Mimpi ular ? jeng jeng jeng :D Jodoh nak sampai kot . HAHAHAHA ! Singgah blog kiteee :D

Nazeera Chenongah said...

itulah , rasa mcm jodoh ..tgh think positif ni ... huhuhu ....

kopi pasta said...

tak lama lg ada la tu 'jodoh' pi umah ko nak menyunting bunga di taman. hehe. bersiap sedia la wei...

ular tu ada kejar ko tak? ke ko cuma tgk jer ular tu menyusur?

kopi pasta said...

aku rasa ko ada blog lain kn slain yg ni?? kan? aku mcm familiar dgn ko

Nazeera Yahya said...

hahahaha ><'' ......

aku nampak ular tu selalu muncul depan aku berdiri tegak macam aku nihaaa .

adessss ..gelilah ularr ....

yeah , ini blog lain , aku perasan yang aku tak serasi dgn blog tu so aku delete and buat macam ala-ala diary sebab dah betahun buat mcm ni ...

Khai faiz said...

hari ni hari khamis.. so anda sudah ada dimana ya.. hehehe

Nazeera Yahya said...

rumah lagiii ...huhuhuuhuhuhuhuu ><