Tuesday, 28 May 2013

28 May 2013

7:59 malam , mini library , Tuesday .

Assalammualaikum dan salam selepas solat mahgrib ^_^

Hari ini aku tak tahu apa perasaan aku , bercampur baur . Hari ini merupakan dimana hari yang hari dan hari yang paling yang dikatakan hari yang agak menkonfiuskan . Berapa banyak hari daa ? Sorry , aku malas nak delete or backspace . Aku entah lah , err macam manalah nak describe perasaan aku sekarang ni .

Ya , hari ini merupakan hari keputusan peperiksaan keluar ! Yeay ! Oh ? Really ar ? Are you sure ? Okay , then ? I see , so ? Yeah , itulah perasaan aku , macam tak ada perasaan pun ada sebab satu aku baru jer balik KL dan Alhamdulillah sudah sampai Kedah , dengan penatnya . Tipulah , aku baru sampai 26 Mei , mengader !

Aku dapat apa ?  Hurm biasa jer but tak best studentlah , biasa jerlah . Okay , fine ! Aku akan berjujur dan kejujuran di sini . Aku agak tergamam sebab tetibe one of my friend lah dia skor tinggi sikit dari aku , dia tambah 0.06 . Aku macam , oohhhh ?????

Dalam hati , you know , still rasa macam , biar betul ? Punyalah riak sangat , no one can beat me lah , macam tu lah . Ehem ! Dia , memang bukan orang yang aku tak sangka-sangka tahu akan dapat best result sebab dia ada repeat satu paper then pointer dia tinggi sebab itu dan if kalau tak repeat pun still get excellent . I wonder lah ?

Dan , akhirnya barulah aku tersedar . Minggu ni Allah betul-betul nak uji aku . 27 Mei , semalam aku kena saman dalam kampus sebab parkir kereta sesuka hati , come onlah , bukan ada sesape pun , lainlah kalau itu memamg tempat orang . I was so ''erghhh'' .. like that in the car . Macam-macam sangat , aku jatuh kan benda itulah , benda inilah . Alahai .

Dan again , aku sedar bahawa aku kena be open minded , entah kenapa . But , try to accept something yang tak dijangka . Well , it's okay . That girl , sangat baik dengan aku dan dia pun ada banyak bantu aku . So , i'm proud dengan dia , tak adalah terasa sangat dan pada masa yang sama sedihlah .

Sedih apa jer ? Satu sedih sebab when the lecturer so expecting kita untuk jadi the best dan the best , aku pulak bukan pernah jadi the best pun , sejak masuk IPT nilah aku diberi rezeki untuk merasai semua ini . Rasa macam mana rasanya jadi best student , people get knowing about you . dan rasa macam oh rupanya kita diberi sesuatu anugerah otak yang baik ? Bukan nak menunjuk ke haper , but inilah aku rasa , rasa annoyed kan ? macam nak menunjuk pulak . sorry , i didn't mean that ya .

Bila seseorang beat kita , so , orang macam wondering tahu . Aku tak kisah kalau orang tak bertanya , how she can beat you ? dan bla bla bla . Aku tak suka menda macam tu . But at the same time aku fikir , it's okay apa , but janganlah nak menyombong pulak , just be nice , be you and natural . Itu ajer . Semua orang ada lucky tersendiri , enjoylah kan ? But , i know , people yang bermasalah dengan aku semester lepas of course diaorang akan cakap-cakap . Come on , lagi setahun jer , tahun akhir , buat the best .

Itu jer , yang penting maintain , jangan tetibe naik , dan tetibe jatuh merudum . Itu kes tragis namanya . Tapi , Alhamdulillah , my result still top . And tahniah kepada Hikmah , pointer dia 3.86 for this sems , you memang awesome ( macamlah dia boleh baca blog ni eh ? )  .Miracles always ada , cuma kita jer kena usaha sesuatu supaya miracles tu datang . kan ?

Aku tengok Hikmah ni belajar , dia pun tanya aku itu dan ini . Dan ini memang rezeki dia kan . It's okay . Dan ini juga rezeki aku , lagipun pointer aku dan dia tidak jauh beza . Still Alhamdulillah . Insya-Allah , maintain hingga ke semester enam .

Thanks to amma , appa , abang , adik dan my best friends , my boy friends , my girl friends sebab selalu be with me . And Alhamdulillah , untuk ketiga kali aku menjejak kaki ke pentas utama . Maintain dan study professionally .

Okay , sorry entri ni terpanjang pulak dan terlebih menunjuk ke , terlebih apa-apa ke eh . sorry sangat . Tiada tempat dah aku nak cerita ni .

Assalammualaikum ! ^^
Korang semua goodluck juga eh ! Study professionallyyy .. !! ><





10 comments:

the malay male said...

jadikan pemangkin untuk lebih maju :-)

Teena Tna said...

Tahniah !!! pernah jugak rasa mcm tu, tp fikir positif jer. Btw, header baru ea...

Schajar McFlurry said...

Tahniah dan alhamdulillah. Seronok sangat bila dipinjamkan dengan nikmat ini kan? Moga terus maju di masa hadapan :)

Nazeera Yahya said...

malay male : ya ..tenks itu betul .. mehehe ...

Nazeera Yahya said...

teena : ya ..think positif ..
haah ... my new roommm !!!

Nazeera Yahya said...

hajar: tenks huhu..ya .Alhamdulillah sgt .. ^^

依之汉 said...

Oh, jangan lupa ilmu itu wajib digunakan semasa dan selepas kita belajar. Nanti kita tidak mahu ada penyesalan di situ.

Nazeera Yahya said...

ya ..that's right ..semester akan dtg ni practical ...huhuuhhuhuuu... ><

so scared !

Azian Elias said...

salam kenal..



good luck n tawakal..

iKhRam said...

jgn patah semangat..
yg penting kita menajdi lebihh baik pada masa akan dtg..

persaingan yg baik tu sebenarnya..