Friday, 14 June 2013

14 June 2013

Saturday , 12:40 pagi , Living Room Cemara :
 
 
Assalammualaikum dan salam evening .
 
 
Mood sekarang , nak menjeritt!!!!!!!!!!
Guys , the guy .. He knew already . Well , i'm felt sorry to him . Aku ni kan seorang yang susah nyerrrrrr nak berterus terang . Rasa macam hentak jer kepala ni di dinding buatan polistrin . I'm sorry , so anda sudah tahu , diam sahaja ya . Maaf tak dapat bagitahu perkara sebenar sebab tak sampai hati , takut pun ada . hurm.
 
Pai tadi aku baru jer sampai dari Ipoh untuk PGT , best , sedih , gila , gembira , lawak dan ect etc ... Dan yang pasti aku takkan lupa diorang ni .



 
Ini team kitorang , last day before pergi competition . Layan KFC oh . Sosweetlah memori ini , aku ingat lagi , kami meja yang paling hingaq , kalau boleh buat macam KFC tu rumah sendiri .
>> Husni , Aisyah , Bawani , Savitha , Paul , Nadia and Fareez .
 




 
 
 
 Last day , kami lunch bersama dengan madam Ruzlinda bertudung merah di dewan kuliah , rindunya .... lagi-lagi gelak , riuh suara kami dalam dewan kuliah tu . huhuhuu ..... Hari-hari dapat makan , untungnya kami .. huahua ~~~
 
 
 
First day , sampai PUO . The Jamboree Night , memang best persembahan Jamboree Nite masa tu . Sporting kut student sini , budak university , poli , kolej semua join , dan juga beberapa Negara luar seperti Siam , . ><
 
the Drama .... memang riuh ><
rindunya kat diorang ni , sems break , kami luang untuk praktis but really worth it !!!
 
 
Mak tengah ajar atok untuk bermake-up . tenyeh banyak-banyak kat muka nuu ~~~
 


 
Make up terlebih ko atok Fareez ???
Aku  takut tengok muka Atok ni , aku panggil dia atok Zombie , terus dia gelak .
By the way , dia ni the best debator masa Debate Championship hari tu . awesome kan ??
tetibe , masuk drama pula ...

 
Nadia as Mak Nazeera . Dia ni budak pure Teater , memang terbaik dia lakon , cakap BI pun ikut suka jer , salah pun konfiden jer cakap . hahaha ,aku duk sebilik dengan dia , pukul tiga baru tidur , jenuh kena dodoi .... hahaha, rindu ko Nadia .


 
Savitha , Arthi and Atok Fareez , baru perasan diorang senget kepala begitu sama sekali . errr ... ayat apakah ? By the way , arthi ni the best speaker kat my poli . Awesome .

 
Aisyah , my best friend . Dia ni budak debate jugak , rindunya kat mu ni ... Teringat buat surprise kat rumah hari tu , hampir pengsan kan ?sorry dear , tulah tinggal tab dalam my handbag lagi , untung tak gerak ke KL lagi ..
 

 

 
Bawani and Nanthini . The narrator and technician . Miss uolls . huhuhu .teringat bawani pakai tudung , comelnyer akak ni .. kuikui ~~~
 
The Dinner . Hari terakhir !
 

 
Dinner , aku ingat lagi , malam ni , geram nya bila keputusan kami tak tahu , issshh ..apa punya PGT , hurm , tak kisahlah , apapun kami enjoy time ni .Yang kami tahu , Impromptu Speech dimenangi oleh kak Arthi . Awcem , awcem !
 

 
 
 
Missed the table . Kisah soup tak habis-habis . riuh kami malam tu . hahaha .. rindunya......
nak jumpa lagi!!!
 
 
Malam tu , sampai rumah , kami makan lagi , makan burger madam Nadia , belanja !!! Time ni , kami banak kongsi macam-macam , dah macam family , kisah aku tetibe menangis sebab diorang bergaduh masa Language Game , Kisah Nadia bertemu jejaka Foreigner , kisah Husni jumpa gadis Hang Lee Poo ala-ala nama Hang Lipur kan ? kisah cinta Paul dan savitha yang tiada ending , kisah Aisyah jerit jerit atas stage , dan banyak sangat .... rindunya time tu !!
 

 
 
 
Byee Amma ! Bye Appa !
Dalam drama , anak diorang pergi oversea , sekarang mak ayah plak pergi oversea , actually balik Johor ja pun .
Terminal Amanjaya Perak . Husni and Nadia !
 
 
 
 
Balik tu , aku dapat jam tangan ! okay , tak termasuk actually but aku suka sangat jam ni , comel kan ! kecik jer !!! with my ring ... wah , sweet sangat ... ring kamu ada teman !!!

 
 
Dan , selepas itu kami pun balik rumah . Sampai Kulim waktu tengahari , punggah semua barang , dan Fareez pergi Bayan Lepas , flight ke Johor . Savitha Bubye ke Kuala Kangsar , Paul balik Penang , dan Bawani balik Bkt Mertajam . Lambai sambil nyanyi lagu Can't smile without you . Sedih nyaaaa ~~~
 
 
Barulah aku sedar , bila dah nak habis belajar , baru tahu nak join banyak program dan berseronok . Dan ruginya dahulu aku tak berapa aktif dalam kokurikulum . tenks to madam dan friends , lepas balik praktikal akan ku join uolls dalam debate . By the way , Insya-Allah , this August , akan ada Debate National Championship di Sabah . Can't wait !
 
 
You know what ? Masa aku join PGT , barulah aku rasa ukhuwah tu ada . warm sangat , macam satu family . It doesn't matter lah ko gelap cerah kecik besar ke haper but apa orang kata , ikhlas , dan dan .. ermmm .... aku ni spoil-lah , tak tahu nak taip dan luah macam mana , but uolls faham kan ?
 
 
Yang masih belajar tu , binalah connection ya , sebab bila nanti dah lepas belajar , betapa korang akan merasa rindu sesangat saat tu . I mean , the friendship , the best moment korang harungi . Dan macam-macam lagi . Memang akan ada gaduh-gaduh kecil , nangis dan gembira dan gelak kuat-kuat .
 
 
To Madam Ruzlinda , tenks madam , masa saya nanges tu madam dating tenangkan saya .
To Madam Nadia , tenks madam dengan kisah lucu anak-anak madam .

To Kak Arthi , rindu pulak nak dengar arahan -arahan suruh praktis , jangan buang masa , sampai geram kami dibuatnya , suka ja paksa . But without you , kami tak dapat perform dengan baik .
To Kak Nanthini , tenks a lot , rindu akka dengan kisah kipas tak buka no ending . hahaha
To Bawani , awcemlah lukisan you , rindu kamu wahai classmate .
To Savitha , tenks a lot sebab temankan saya . I like your diva-ish ... ^^
To Paul , tak habis-habis dengan British accent dia ..... hahaha
To Fareez , rindu kat ko , selalu jer kenakan Nadia , kesian dia do . Tapi aku taw ko sedih bila Nadia balik kan ?? Poyo jer ko selindung dalam sweater .
To Nadia , I miss you huhuhu .. rindu dengar ko gelak yang tak dapat dikawal , rindu ko telatah atotototo bila kipas ko jatuh .. hahaha ...ko dengan fareez bolehlah buat team Maharaja Lawak .
To Aisyah , rindu ko , rindu nasihat ko yang lagi buat aku nanges terharuuu ~~~
To Husni , tak habis-habis dengan lawak ko . Aku tak rindu ko pun , sebab dah ramai rindu ko , okay?
 
 

Apapun , setelah terbinanya satu ukhuwah , maka kamu kenalah jaga antara satu sama lain okay ?
Its okay , kalau ada gaduh sikit , itu lah dunia persahabatan .
 
Baiklah , ngantok ni . jaaa deee .. baru sampai equine ~~~
huhuhu ...Isenin start praktikal ! wish me luck !
 
sorry kalau salahtaip k , malas tahap tak dapat dirawat nak check balik . hehehe..k bye
 
 
 

4 comments:

the malay male said...

best friends, bring out the best in each other.

Teena Tna said...

Nazeera masuk teater ke? Dulu kt univ suka join aktvti kelab, dpt new experience & new friends..best3

Nazeera Yahya said...

malay male : yep , that's rite ....^^

Nazeera Yahya said...

teena: lebih kurang lah , drama dan teater sama eh ?? konfius di situ ...

kan , new experiences ...

masa muda ni kena isi dengan betul , bila join PGT , baru sedar , muda tu sekejap jer ....
banyak benda boleh dibuat .