Sunday, 16 June 2013

16 June 2013

Sunday , Living Room Cemara , 8 malam
 
 
Assalammualaikum dan salam maghrib .
 
 
 Oh , ESOK  ! Esok adalah hari pertama praktikal . PNB please be nice with me ? Or I should be nice ? What the heck are you talkin' about gurl ? errr .. aku nervous wey , first day nak on-the-job-training gitu . uhuhuhu ~~~
 
 Petang tadi , aku dah siap dah semua barang nak kena bawa ke PNB , fuuhh , rasa macam nak pergi camping . aku ni jenis suka mengusung benda dan tak dapat klasifikasikan mana yang penting dan tak . Kritikal doee !
 
 
 
I think this is enough kut noh ? Uolls , ada benda lagi ke nak kena bawa ? Aku bawa kamera Domo , fail , buku nota , diari nak catat apa yang patut , buku nak kena baca dalam tren , purse , buku refleksi , matrix card , lotion , air mineral , pencil box and apa  lagi nak kena bawa ? hurmm ... apa lagi eh ? Telekung dah sedia di sana , so sad , my Quran aku tetinggal di Kedah . Apa lagi ? Apa lagi ? ~~~
 
Masa tengah hi tea dengan abang di living room , aku ni duk belek itu dan ini , abang aku pun startlah bagi taklimat untuk esok , fuhhh ~~~ penuh sudah catatan untuk esok , Apa yang perlu buat dan jangan buat . Abang kata ini dikatakan salah satu  strategi when the manager gives a talk or task or explain something so aku kena catat dengan pantas , ringkas dan padat dan of coz berinfo ! Nazeera , be alert and focus ! ergh...tulisan sangat buruk !!! ><
 
 
One more thing , sebelum start semester baru , aku selalu tulis surat untuk diri sendiri dan letak dalam purse , so tak kisah , tengah down , hapie ke haper , manalah tahu aku buka purse ? Well , aku tak sure , kenapa tengah sedih kena belek purse , hurm? By the way , tadi , masa aku tengah ''membersih'' purse , OMG , banyak benor kertas dalam tu , resit itu dan ini an aku jumpa surat masa  yang aku tulis masa semester tiga . Hahhaha , so funnylah bila aku baca balik . Memang aku lupa terus pasal surat dalam purse tu . Benda cegini aku kena simpan sebab one day , manalah tahu kalau aku terjumpa dan baca balik seperti tadi , you know what , ia bagi inspirasi dan makes me smile .
 
 
So , try-lah ye . Tak kisahlah , but kena ada elemen-elemen ni dalam surat , pertama , its inspire you always , motivate , or funny story yang pernah alami but bagi pengajaran , just like a diary gitu . A letter for me !
 

 

 
 
Hope , everything will be fine esoknya . Banyak benda ni aku kena belajar , malam ni aku kena google pasal PNB , the organization chart , function semua . Oh yes , maybe esok ni ada interview kecil-kecilan , so , agaknya , apa yeh diaorang akan Tanya ???? Sharelah sikit ye ! Or pasal PNB kep , ohkey ? Doakan ku ya ! Muka merayu - rayu ni !
 
 
Gotta to go , nak beli barang . Fuhhh .... fuhhh ... fuhhh ....Assalam , oh ya kawan aku di Kedah dah start LI , macam-macam cerita aku dengar  , kuikui ~~~
 



 


10 comments:

Mysara Ab Rahman said...

baru nk start prac? gud luk! mai plak sok start mggu terakhir prac..mggu 20..xsabar nk hbis! hehe

Teena Tna said...

Teena nak share pun bidang kita x sama, btw, enjoy your pract, Teena skang dah suka ngn pract kt farmasi..

Byk nyer bwk barang kt dlm beg..wish u gud luck & smoga berjaya!!

Nazeera Yahya said...

sara : ya ..... huhu .... tak sabar nak habis practical jugak .. hihi ...

Nazeera Yahya said...

teena : wah , ada geng lah ni , tgh pract.. wiit wiit .... banyak sgt eh ? kena kurangkan eh ?hurm..okay ....

gudluct tuuu ..

the malay male said...

semoga dipermudahkan.

Nazeera Yahya said...

malay male : tenkiu ..insya ALLAH ..

Sarip Kumbang said...

=D

kyo_9 said...

wow.. baru student dah ada OJT
dahsyat aa..
PNB terus tuuu~
all the best!

Nazeera Yahya said...

sarip kumbang :kuikui ~~ too

Nazeera Yahya said...

kyo : tenks brooo .... gudluck to you too .. ^^~~

takut actually ... huhhu