Monday, 24 June 2013

24 June 2013

8:00 malam , Isnin , Living Room Cemara
 
 
Assalammualaikum dan salam nisyfu syaaban !!
 
 
Buku amalan baru sudah mula dibuka dan dicatat sejak semalam . Well , aku berdoa  sangat , semoga hari ini kerja aku berjalan dengan lancar dan aku agak stress dengan seorang ni . Aku bukan macam akak practical tu , cepat tangkap dan faham nak guna computer . Aku dan computer , errr ? kureng sikitlah , tapi janganlah kamu wahai mak incik mengharapkan aku jadi awsem macam akak prac tu . Dia memang suka bab IT , tapi aku , errr .... pening lalat banyak , bukan sikit .
 
 
Aku stress sebab diorang ni terlalu mengharapkan aku buat semua kerja tu , aku ni baru nak berjinak bermanjaan dengan computer lama tu , tapi janganlah mendesak , kalau mendesak , satu ilmu takkan masuk dalam otak aku ni , nak hadam dengan tenang pun tak boleh . Ni yang buat aku tak sabar nak habis pract ni . Kawan aku dapat kerja yang agak seimbang dan mengikut kemampuan , aku ni , tak mampu . seyes !
 
 
Okay , tutup buku pasal tu !
 
 
Pasal jerebu , Masya-Allah , malas sebenarnya aku nak cerita pasal jerebu ni . Hari-hari mengadap jerebu ni , rasa macam nak pitam jer . Sampaikan aku masuk ofis pun pening , sesak nafas , sakit tekak dan pedih mata actually , mengantuk . Muehihihi ~~~
 
 


 
 
Equine Park , Sri Kembangan , on the way ke Cemara . Imagine , waktu pagi tadi macam waktu maghrib , waktu petang-maghrib ni macam waktu pagi . Jerebu ni boleh buat IQ kita rendah taw , so , minum air banyak-banyak , bekalkan oksigen tu banyak-banyak . Nasihat kat diri sendiri juga , liat benor nak minum air kosong .
 
 

Belum lagi uolls tengok di Ampang , lagi teruk , sampai dah jadi wajib kena pakai mask ni . Dengan sesak nafasnya , pakai mask lagi , rasa lagi ter-esak-esak nafas ni . Ni dari menara PNB , tingkat 37 , kabur teruk seyh ! Selalunya aku dan kaw-kawan time lunch selalu ber-Rapunzel kat sini , lihat pemandangan indah . wiit wiit !!!

hari ni mata jadi blink blink gitu . Pening ! Cermin tingkap macam kena sapu dnegan Tanah liat . Tak Nampak apa-apa , huhhuhuuhu.....

 
 
Dengan kerja pract yang tak best dan cuaca yang tak best , lagilah aku tak sabar nak balik , lepas tu abang ni boleh pulak singgah ke kedai motor nak beli motor untuk adik ,aku dah pening ni , dengan penat bagai . Nak tido !
 
 

 
Nak rehat . asssalam .
maaf deh kalau salah taip ke haper , tak sempat dah ni , nak tido ! ^^
 
 
 



8 comments:

the malay male said...

budak baru mmg selalu kena pressure...yakin boleh, malaysia boleh!

Nazeera Yahya said...

hurm......rasa macam nak meraung jer kat tingkat 40 ...

yeah , insya-Allah , Allah ada ... niat kerana ALLAH ...

kyo_9 said...

hmm..
tak beli mask ke?
sahutlah seruan kerajaan minta pakai mask sepanjang masa :p

Teena Tna said...

Agak r, diorang memang ingat kita yg baru ni senang nak belajar, cepat pick up sume.. Tapi hakikatnya satu hapakmpun tak tahu..
Tapi kalau Teena dah balik rumah akan buat 'homework', study apa yg kita dah belajar time pract, tgok blek mne yg x paham, practice makes perfect!! Chaiyok!!!

amir aizat said...

beli mask bnyk2, hehe

Nazeera Yahya said...

kyo : dapat mask , satu jer lah .... pakai sehari jer sebab , oakai mask pun rasa sesak nafas ..

Nazeera Yahya said...

teena : oh yes , homework , betul jugak .... hope its workin' for tomorowwww ~~~ huhu ..

Nazeera Yahya said...

amir aizat : beli satu jer .. huhuhuhu ...

kalau beli banyak , hmmbuat bisnes jual mask gamaknyaa ..