Wednesday, 7 August 2013

7 August 2013

Mini Library , Wednesday , 02:44 petang
 
 
Assalammualaikum dan salam zuhur tehee !
 
Pe kabar semuanya ? Anak sihat ? Isteri suami family kucing sihat ka ? Oh yes , akhirnya dapat juga ber-blogging . Betapa aku sangat sibuk mengahrungi hari-hari yang sukar , aku siap menempuh badai , angin beliung , tsunami dan banjir dan hujan dan macam-macam-macam-macam lagi . Hati , sabarlah ya .
 
Ya , lamanya tak berblogging . Aku nak menaip entri pun , dah tak sempat . well . Malas tu ada and satu lagi keletihan . Ya , itu semua alasan . Oh ya , cemana posa ampa ? Best dok ? Yolar , manalah taw  posa kali ni lain ka daripada yang len . Betoi dok ?
 
Banyak sangat yang berlaku masa bulan posa ni , aku ni sampai pening letih malas sensitive semua ada time bulan posa ni . Macam-macam yang berlaku dan menimpa , bukan aku dan abang ja , tapi orang tersayang kami di Kedah sini .
 
By the way , aku dah sampai my syurga duniya . MY HOME ! Sorrylah , kalau aku berbahasa utagha kat sini , sebab aku excited sangat nak jumpa semua orang . weheee !!!
 
Sampai rumah pukul 2 pagi , mahu tak meloncat aku depan rumah . Wahaaa , terus 100% perwatakan dan attitude aku berubah secara drastic . muram dan seyes menjadi keanak-anakan ribena !
erm ! erm !
 
so , ampa semua raya kat mana ? share lah sikit .... :3 tehee .
 
Oh ya , aku pun dah terlampau gembira tahap gaban , so apa kata ampa layan ja gambor-gambor masa bulan posa ni . :3 tehee.
 
*    *    *    *
 
UniSel Gathering , Iftar Ramadhan :3
 
 
Mereka ni saja yang sempat aku jumpa , thanks a lot . Sebab sanggup tunggu sampai tren datang di lewat malam . uhuhu .... tenks to kak Ain cumil , Fatin dan Izazi My twin ,  Syaril Ya Habibi , Thoriq dan Gigul sudi menjemput aku yang tak tersenarai ke iftar . miss uollsss !!!
 
 
Jejalan KLCC bersama Mr Guitar  dan Isha Sharruu :3
 
 
 mr Guitar yang mengajar aku main gitar dan isha my sweet friend :3
Thanks dear , sebab sudi lepak-lepak sama gue di Kino . tehee .
Nanti kita picnic nak tak di taman sana .
 
Oh ya , di situ juga budak mesir yang aku pernah cerita sebelum ni telah memunculkan diri di depan aku . Mahu tak tergamam aku time tu . :3
 
Tazkirah Ramadhan PNB :3
 
Bersama-sama rakan PNB join tazkirah Ramadhan oleh Uztaz Zawawi .
Hujung sana , Wanie , Amy dan Asma :3 tehee.
 
 
 
di sebalik kisah gembira , ada jugak kisah sedih yang melanda tapi apakah layak aku merungut kat sini walhal  Rasulullah lebih hebat sekali menghadapi dugaan daripada kita .
Salam Ramadhan ke 29 semua .
 
Dan juga , selamat hari raya kepada semua , maaf jika saya ada terkasar bahasa ka apa , or apa-apa jenayah kat ampa semua . Yang nak balik kampong tu hati-hatilah ya , tak yah bawa laju-laju , ampa nak pi mana ja . kalau boleh , dalam perjalanan berwirid .
'' Subahanallahwabihammdi ''
 
Insya-Allah , malaikat dan Allah menlindungi kita di setipa perjalanan .
Sedih pula ramadhan dah pergi , apakah tahun depan dapat merasa lagi . Bagi aku , ramadhan kali ini banyak aku belajar dan lalui . Allah Allah ...
 
Hanya Allah yang tahu .
 


15 comments:

Teena Tna said...

Selamat hari raya juga, wahh, lame tak update ye..
Btw, sy bukan sara lah. Piece ^^

kyo_9 said...

ehh..
cik blog ni grad UniSEL gak ke??

Nadzirah Yahya said...

teena : eh ... salah teena .. alamak , salah .. pulak naipnyerr .. huhuhhu ..sorrryyy .....

sehingga terduduk ...

Nadzirah Yahya said...

kyo : ya .... kenapakah ????? :3

kopi pasta said...

happy eid al- mubarak~ #mengedik wish dlm BI...

kalau aku ada buat dosa dgn ko *rasa2nya takda* kira halalkan la... kosong, kosong, okayyy??

Asri Alam said...

salam aidilfitri. maaf zahir & batin

Nadzirah Yahya said...

mr KP : Wahh dah advance gitu ..
ya , kosonglah gamaknya .. :3

Nadzirah Yahya said...

asri alam : salam aidilfitri jugak .. :3

Uncle Lee said...

Hello Nadzirah,
Saya mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua rakan saya di Malaysia dan di mana jua anda bearada.

Selamat sejahtera kepada anda sekeluarga.
Semadikan satu lagu dalam hati mu dan semoga sentiasa ceria.
Teman mu dari Canada.
Lee.

Nadzirah Yahya said...

uncle lee : err..terima kasih ...

selamat selamat jugak .. :3

the malay male said...

selamat hari raya

Nadzirah Yahya said...

malay male : selamat2 jugak .. :3

Red Velvet Warrior said...

Red Velvet promotion for blogger. visit our blog :)

Schajar McFlurry said...

Raya dekat shah alam! dan johor.

sementara syawal tak habis lagi ni. nak ucap, selamat hari raya aidilfitri. maaf kan kalau ada buat ape2 salah silap ye :)

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.