Wednesday, 17 July 2013

17 July 2013

10:36 malam , Bilik Hujung Cemara , Rabu
 
 
Assalammualaikum dan salam malam .. :3
 
 
Minggu ni dimana motivasi aku untuk ke ofis hilang separuh . mood raya , semakin membara . tak sabar dah nak cuti , siap aku sanggup ambil cuti potong elaun , who cares pasal elaun , for me , family first . :3 Mood nak buat kerja pun tahap kritikal , mengantuk jer memanjang , asyik-asyik mengadap calendar . parah-parah.
Ya Allah , penat sangat . Badan lenguh , mengadap PC tu ja memanjang , kalau ada kerja tak apa , ni bela kucing . :3 Penat jaga , lari sana sini , terbang sana sini , lompat sana sini , gelongsor sana sini ... duduk diam-diam kan bagus , barulah anak mummy .. :3  ... Tiga belas ekor tu .
 
 
 
 * * * * *

Time lapang tu , aku berfikir sejenak sambil membaca majalah GenQ , berharap dapat memotivasikan diri kembali . Dan akhirnya , semakin mengantuk jadinya , aku tulis balik kata-kata pemangkin semangat , so setiap kali putus semangat , aku akan baca ni . kalaulah berkesan . :3
 
 
 
* * * * *
 
Then , masa break . Aku dah buhsan sangat , aku ajak kawan aku pergi library PNB . Masya-Allah , banyak sekali bukunya seyh . Mahu aku nak jerit jer , ke-happy-an . wiit woot !
beleklah majalah Discovery dan Reader Digest , dan aku terjumpa ni , satu artikel mengenai kucheng .
 
 
Ya , ada benarnya juga sebab baru-baru ni , kucheng ku mati  dan hilang . huhu ...
dan si abang ni sejak kematian adik tirinya , dia jadi lagu mana tak taw ... tak haruan betui ....
mengiaow kuat-kuat sebelum makan .
Nak dijadikan cerita , dulu , sejak ayahnya Biubiu dan Popiie ada , depa tiga selalu share makan , orang letak sampai tiga pinggan pun , gagah nak makan satu pinggan tu . Genetic and Chemistry family . cegitu . hurm .
so , sesiapa , yang pelihara kucheng , silalah jaga kucheng anda dengan baik . TQ .
 
 
p/s : To my mama and abah , nak komen tokan ja komen tu yep .. pastu Profile amek anonymous and letak signature hehe .... itu from mama . XOXO ... :3

 
Mama aku baca wey blog ni , ampa buat perangai senonoh banyak tahu bukan tak senonoh kay ?
repek kejap. :3 mihihihi ~~~
 
 
 


10 comments:

kopi pasta said...

kat umah aku ni banyak juga kucing. tapi kucing jenis terbiar la. duk belakang tak boleh masuk umah. tapi, depa2 tu semua diberi makan la juga. takda la kejam nk tgk mereka mati kelaparan. rajin betul mereka ni membiak. rasanya aku dh tgk mereka ni dah 3 generasi kucing kot sampaikan 'eh, ni kucing mana ni?'

kyo_9 said...

parent baca blog??
dahsyaaattt..
keluarga IT nih..

the malay male said...

hai mama... ehhhh

Muhammad Syazwan Norhalik said...

hehe family 1st ^^

Nadzirah Yahya said...

mr KP : bagus-bagus ..anak yang baik ni ... selalu bagi anak-anak juga makan .. :3

alhamdulilah . :3

Nadzirah Yahya said...

kyo : mesti , sebab bolh perhati anak dari jauh . :3

Nadzirah Yahya said...

malay male : hahahaha ....ya anakku . :3

Nadzirah Yahya said...

syazwan : ya , pasti ..... byk budi tak berbalas ... :3

Lelaki said...

haha x boleh nak luah sangat la rahsia hati kat sini.

Nadzirah Yahya said...

LS : hahha .. ya nmpknya macam tulah .. :3